Reikicursussen

Waarom Reiki?
Er zijn veel redenen om te kiezen voor Reiki. Daarom kan ik alleen vertellen waarom ik zelf jaren geleden Reiki ging leren. Dat was om de eenvoud van Reiki. Alleen je handen heb je nodig, je legt ze op jezelf of een ander en de genezende energie stroomt precies daar naar toe waar het nodig is. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het is mooi waar! Reiki heeft mij veel geleerd en blijft mij verbazen. En.... ik zou nog veel meer kunnen vertellen, maar elke Reiki ervaring is persoonlijk, dus vind je hierna een algemeen stukje over Reiki. En na het volgen van de cursus is het jouw verhaal waar het om gaat!

Wat is Reiki?
Het woord Reiki betekent: universele levensenergie en is het Japanse woord voor “kracht van de zon”. Die levensenergie is overal om ons heen. Eind vorige eeuw werd deze kracht (her)ontdekt door de Japanse leraar Mikao Usuï. Het Usuï systeem van natuurlijk genezen (Reiki) is heel eenvoudig en zo oud als de mensheid. Je hoeft alleen je handen op jezelf of anderen te leggen om de energie door te laten stromen. Het gaat door kleding, dekens, gips enz. heen.

Wat doet Reiki?
Reiki brengt je zelfgenezend vermogen weer op gang. Reiki stroomt precies daar naar toe waar de energie nodig is. Dat kan genezing van het lichaam zijn. Maar het kan ook zijn dat gedachten, waarmee je jezelf ziek of ongelukkig maakt, gaan veranderen. Dat wat de ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat, verdwijnt dan uit je systeem. Zo geneest de ontvanger van Reiki zichzelf.

De drie graden van Reiki

Op dit moment geef ik alleen individuele Reiki-cursussen.

Reiki I: deze cursus bestaat uit 2 dagdelen van ongeveer drie uur. De cursist ontvangt van de Reiki-leraar vier “afstemmingen”. Deze openen opnieuw en voorgoed kanalen die nodig zijn om Reiki te kunnen ontvangen en door te geven. Door allerlei oorzaken zoals stress en/of negatieve ervaringen uit het verleden zijn bij de meeste mensen deze energiekanalen min of meer geblokkeerd.
Er wordt met elkaar geoefend om de energie te kunnen ervaren. Ook leer je hoe je een complete Reiki-behandeling kan geven.

Reiki II: Bestaat ook uit twee dagdelen. Hier ga je dieper in op de Reiki en leer je o.a. hoe je Reiki kunt gebruiken op afstand.

Reiki III: Deze is onderverdeeld in Reiki 3A en 3B. Mensen die geen leraar willen worden maar wel de 3e graads verdieping willen ontvangen, doen 3A. Daarna kun je doorgaan onder intensieve begeleiding naar het Masterschap (3B). Voor zowel 3A als 3B heb je veel ervaring met Reiki nodig.

Kosten

Kosten consult : € 56,-

Kosten Reikicursussen:
Reiki 1: € 125,-
Reiki 2: € 175,-
Reiki 3: € 250,-


© Praktijk de Doorbraak