Ik ben...

Anna Maria de Jong, geboren in 1966, heb twee kinderen en woon nu in Groningen. Na de Sociale Academie heb ik eerst zes jaar welzijnswerk (opbouwwerk) gedaan. Daarna heb ik mij zo'n twee jaar lang bijna full-time gestort op het moederschap. Tijdens die periode heb ik ook veel geschreven: o.a. een wekelijkse column op het internet en een column in een tijdschrift. In 2000 vond ik een leuke baan bij een organisatie die zich bezig hield met gedragsveranderingen van mensen op milieugebied.
Veranderingen dus: daar ligt mijn hart! Mensen in veranderingen willen bijstaan was voor mij ook uitgangspunt geweest om opbouwwerk te gaan studeren. Het frusterende vond ik in dit werk dat die veranderingen vaak kortdurend waren. Als de begeleiding ophield, vielen de mensen meestal weer terug in hun oude patronen.
Toen ik in 1999 zelf de Touch for Health methode onderging, merkte ik dat er bij mij op een mooie manier bewustwordingsprocessen en veranderingen in gang werden gezet. Ik viel niet terug, maar kwam verder en kreeg steeds meer balans in mijn leven. Toen wist ik wat ik wilde leren: deze methode en andere (genees)wijzen waarmee ik mensen echt kon helpen. Dat ben ik gaan doen en ben ik 2002 mijn Praktijk begonnen.

In 2006 heb ik een boekje geschreven: Een goede landing. Dit heb ik geschreven omdat ik veel kinderen en volwassenen in mijn Praktijk kreeg die niet met beide benen op de grond stonden. Met als gevolg: veel piekeren of juist weg zweven. In dit boekje staan eenvoudige oefeningen die je weer in het moment, in het Nu, kunnen brengen. Meer weten? Ga dan naar de website van het grondingsboekje: www.goedelanding.nl

Mijn laatstgenoten opleiding is de tweejarige studie stervensbegeleiding bij het NIS in Utrecht. Ook heb ik de basiscursus van de Elisabeth Kübler Ross Stichting (EKR) gedaan. Ik ben me professioneel gaan verdiepen in sterven en rouw nadat mijn partner in 2007 is overleden. Bijna drie jaar heb ik vrijwillig gewerkt bij het hospice in Groningen.

Sinds maart 2012 geef ik ook op freelance basis (woon)begeleiding aan jong volwassenen met een "beperking". Het gaat dan onder andere om mensen met AD(H)D, PDD-NOS, FAS en ASS.

In mijn leven is de advaita (non dualisme) een steeds grotere rol gaan spelen. Deze zienswijze gaat uit van eenheid in plaats van dualiteit. Wat dit mij onder andere brengt is ontspanning en helderheid. Mooi meegenomen!


© Praktijk de Doorbraak