De Doorbraak

Op vakantie in Engeland ga ik een wandeling maken in een zogenaamde graancirkel. Graancirkels zijn geometrische vormen in platgelegd graan. Soms heel eenvoudig van vorm, soms ook complex. Hoe ze gemaakt worden is onduidelijk.

Terwijl ik door de graancirkel loop, is het echt Engels weer: donker en nat. Maar ondanks het trieste weer, voel ik mezelf steeds zonniger worden van binnen. Een paar foto's maak ik tijdens deze wandeling. Tot mijn grote verbazing zijn er twee foto's waarop de regen niet te zien is, maar wel heel veel licht. Hoe het mogelijk is, weet ik niet. Onverklaarbaar, maar wel heel treffend voor het leven vind ik.

Treffend, omdat je in je leven zowel donkere als lichte perioden meemaakt. Op mijn logo zie je dan ook het donkere terug en bomen die buigen in de (levens) storm. Daarachter verschijnt het licht; het licht dat altijd aanwezig- maar niet altijd waarneembaar is. Zoals ik dat ook in de graancirkel heb ervaren.

Als ik op internet de cirkel opzoek waarin ik gewandeld heb, vind ik de vorm zo mooi dat ik meteen weet dat dit het nieuwe logo van mijn Praktijk moet worden (tot 2011 was dit Praktijk de Waard). Ook vind ik de naam die aan deze graancirkel is gegeven: de Doorbraak!

 


© Praktijk de Doorbraak